Opskrift på de bedste pandekager

De bedste pandekager

Nogle eftermiddage kalder bare på pandekager – særligt dem med regn og rusk. De dufter herligt af vanilje, kan vendes i luften, stables ala Rasmus Klump og er sjove at lave med børn. Det er næsten magisk, at så få ingredienser kan trylles om til så megen velsmag.

Med en lille børnevenlig stegepande, en skammel ved komfuret og et fint forklæde – så kan vores 3-årige (næsten) selv lave eftermiddagsmaden klar, mens lillesøster sover middagssøvn i barnevognen.

Ann-Christine fra madbloggen på Valdemarsro deler hermed hendes bedste pandekageopskrift med Jer:

  • 125 g. mel
  • 3 spsk sukker
  • 1 vanilje stang, gerne en rigtig god én
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • evt 2-3 spsk øl, det gør pandekagerne sprøde
  • smør til stegning

Det hele piskes sammen i en skål, lad dejen hvile i 30 minutter. Så smelter du lidt smør og olie på en pande, når den er godt varm, steges pandekagerne til de er flotte lysebrune.

Spises med honning, syltetøj, kanelsukker, sirup, is eller hindbærmarmelade. God fornøjelse.

Indlægget er skrevet af:

Jane Thoning Callesen

Jane Thoning Callesen

Jane Thoning Callesen er stifteren af Hjemmeunger.dk og drev siden fra 2012-2016. Jane havde en stor passion for at inspirere mødre til at følge deres intuition og mavefornemmelse og med det opstod Hjemmeunger. Hun er uddannet journalist, gift med Jan, og var dengang hjemmegående med 3 børn. Jane er også forfatter til bogen 'En blid start - for dig og dit barn', der udkom på Nyt Nordisk Forlag i juni 2013.

Måske vil du også synes om

Tid til vafler

Tid til vafler

Når vinden og frosten bider sig fast og eftermiddagene bliver mørkere, er det tid til at støve vaffeljernet af. Jeg elsker de elektriske jern, som...

Syndige romkugler

Syndige romkugler

Har I også prøvet at stå med en kage, I ikke helt kunne spise alligevel? Måske i en skæv størrelse, fordi der er blevet skåret fra højre og venstre?...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *