Nogle eftermiddage kalder bare på pandekager – særligt dem med regn og rusk. De dufter herligt af vanilje, kan vendes i luften, stables ala Rasmus Klump og er sjove at lave med børn. Det er næsten magisk, at så få ingredienser kan trylles om til så megen velsmag.
Med en lille børnevenlig stegepande, en skammel ved komfuret og et fint forklæde – så kan vores 3-årige (næsten) selv lave eftermiddagsmaden klar, mens lillesøster sover middagssøvn i barnevognen.
Ann-Christine fra madbloggen på Valdemarsro deler hermed hendes bedste pandekageopskrift med Jer:
- 125 g. mel
- 3 spsk sukker
- 1 vanilje stang, gerne en rigtig god én
- 1/2 tsk kardemomme
- 3 æg
- 3 dl mælk
- evt 2-3 spsk øl, det gør pandekagerne sprøde
- smør til stegning
Det hele piskes sammen i en skål, lad dejen hvile i 30 minutter. Så smelter du lidt smør og olie på en pande, når den er godt varm, steges pandekagerne til de er flotte lysebrune.
Spises med honning, syltetøj, kanelsukker, sirup, is eller hindbærmarmelade. God fornøjelse.
0 kommentarer