Opskrift på pebernødder

De bedste pebernødder

Der findes et hav af opskrifter på pebernødder, men denne er min klare favorit: De smager forrygende (slet ikke som dem, man køber), og dejen er virkelig let at arbejde med. Desuden skal der ikke æg i, og det betyder, man roligt kan lade børnene være med.

Herhjemme er det sjældent, at alt dejen bliver til pebernødder – den kan nemlig også fint bruges til ‘stik-ud’-forme, men det gør jo kun projektet endnu sjovere.

Opskriften passer til ca. 4 bageplader med kager. Frys eventuelt halvdelen af dejen ned, så kan I hurtigt bage en ny portion en anden dag.

Ingredienser til pebernødder

250 g smør eller mælkefri magarine
250 g sukker
1 dl. piskefløde eller anden væske (vand, havrefløde eller soyamælk fungerer fint, hvis du ligesom jeg har en mælkeallergiker i huset).
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. stødt, hvid peber
1 tsk. bagepulver
1.tsk. natron
500 g hvedemel (1/3-del af melet kan eventuelt erstattes med sigtet speltmel, hvis I vil have en mere nøddeagtig smag).

Fremgangsmåde

Smør og sukker piskes hvidt med elpisker, eller med K-spaden på en røremaskine. Rør fløden/væsken i.

Vej melet af, og bland det med alle krydderierne, bagepulveret og natron. Bland det hele sammen og ælt grundigt, enten i hånden eller på røremaskinen.

Så er dejen klar – hvis I har god tid, kan I stille den på køl 30-60 minutter, før I arbejder med den – men det er altså ikke nødvendigt, synes jeg.

Udstyr dit barn med forklæde, kagerulle, udstiksforme og eventuelt en lille kniv, og tril så dejen til pebernødder og små figurer. Dejen hæver meget i ovnen, så husk at holde afstand mellem  nødderne på bagepladen.

De bages 6-8 minutter i ovnen ved 200 grader (til de er lysebrune i kanten) – og bliver helt hårde, når de er kølet af.

God fornøjelse!

Indlægget er skrevet af:

Jane Thoning Callesen

Jane Thoning Callesen

Jane Thoning Callesen er stifteren af Hjemmeunger.dk og drev siden fra 2012-2016. Jane havde en stor passion for at inspirere mødre til at følge deres intuition og mavefornemmelse og med det opstod Hjemmeunger. Hun er uddannet journalist, gift med Jan, og var dengang hjemmegående med 3 børn. Jane er også forfatter til bogen 'En blid start - for dig og dit barn', der udkom på Nyt Nordisk Forlag i juni 2013.

Måske vil du også synes om

Tid til vafler

Tid til vafler

Når vinden og frosten bider sig fast og eftermiddagene bliver mørkere, er det tid til at støve vaffeljernet af. Jeg elsker de elektriske jern, som...

Syndige romkugler

Syndige romkugler

Har I også prøvet at stå med en kage, I ikke helt kunne spise alligevel? Måske i en skæv størrelse, fordi der er blevet skåret fra højre og venstre?...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *