Banankager er en god opfindelse: De kan spises med god samvittighed, og man får brugt alle de overmodne bananer, som ellers ikke ville blive spist. De kan varieres i det uendelige med nødder, rosiner og hakket chokolade – og er så nemme at lave, at selv en 4-årig kan klare det (næsten) selv.
Det eneste børne-uvenlige ved mange banankage-opskrifter er, at der tit står, man skal røre de våde ingredienser sammen i een skål, de tørre ingredienser i en anden skål og mose bananerne i en helt tredje skål. Og den slags bliver hurtigt lidt uoverskueligt, når man har en mini-kok med i køkkenet. Netop derfor elsker jeg denne opskrift: I skal kun bruge en enkelt skål – og selve kagen er supersaftig og ret sund.
Opskrift på banankage
2 æg
1/2 dl rørsukker
3/4 dl smeltet kokosolie (rapsolie kan også bruges)
3 modne bananer
3 dl lyst mel (hvedemel eller sigtet spelt er fint)
3 dl havregryn
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1 tsk kanel
Evt en håndfuld hakkede nødder, rosiner (eller min egen favorit: Hakket, mørk chokolade).
Sådan gør du
1. Pisk æg og sukker grundigt sammen med en håndmixer i en stor skål
2. Mos bananerne med en gaffel, direkte ned i skålen
3. Tilsæt resten og rør det godt sammen
4. Bag kagen i ovnen ved 175 grader til den er fint lysebrun (omkring 45 minutter, afhængig af størrelsen på formen – kan også fint bages i muffinsforme).
0 kommentarer