opskrift sund banankage
Mad

Saftig, sund banankage

opskrift sund banankage

Banankager er en god opfindelse: De kan spises med god samvittighed, og man får brugt alle de overmodne bananer, som ellers ikke ville blive spist. De kan varieres i det uendelige med nødder, rosiner og hakket chokolade – og er så nemme at lave, at selv en 4-årig kan klare det (næsten) selv.

Det eneste børne-uvenlige ved mange banankage-opskrifter er, at der tit står, man skal røre de våde ingredienser sammen i een skål, de tørre ingredienser i en anden skål og mose bananerne i en helt tredje skål. Og den slags bliver hurtigt lidt uoverskueligt, når man har en mini-kok med i køkkenet. Netop derfor elsker jeg denne opskrift: I skal kun bruge en enkelt skål – og selve kagen er supersaftig og ret sund.

 

Opskrift på banankage

2 æg
1/2 dl rørsukker
3/4 dl smeltet kokosolie (rapsolie kan også bruges)
3 modne bananer
3 dl  lyst mel (hvedemel eller sigtet spelt er fint)
3 dl havregryn
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1 tsk kanel
Evt en håndfuld hakkede nødder, rosiner (eller min egen favorit: Hakket, mørk chokolade).

 

Sådan gør du

1. Pisk æg og sukker grundigt sammen med en håndmixer i en stor skål

2. Mos bananerne med en gaffel, direkte ned i skålen

3. Tilsæt resten og rør det godt sammen

4. Bag kagen i ovnen ved 175 grader til den er fint lysebrun (omkring 45 minutter, afhængig af størrelsen på formen – kan også fint bages i muffinsforme).

Velbekomme!

Hej - jeg hedder Jane, og det er mig, der er damen bag hjemmeunger.dk. Det er min passion at inspirere mødre til at følge deres intuition og mavefornemmelse. Jeg er uddannet journalist, gift med Jan, hjemmegående mor til Max på fire, Anna på to og en lillebror fra januar 2014. Og så er jeg forfatter til bogen 'En blid start - for dig og dit barn', der udkom på Nyt Nordisk Forlag i juni 2013.

21 kommentarer

  • Louise Harnfeldt

    Aldrig har jeg smagt så kedelig en kage og banan kan man på trods af 3 store bananer slet ikke smage. Vi havde bagt den til min søns klasse og måtte bage en ny anden kage. Nogle ting kan bare ikke laves sunde og smage godt samtidigt.

    • Jane

      Hej Louise, er ked af at høre, du ikke bryder dig om opskriften. Herhjemme elsker vi den, og jeg har også serveret den for min søns børnehave med stor succes. Men det er nok en smagssag om man kan lide ‘sunde’ kager eller ej.

      • Julie Vagtborg

        Altså herhjemme er det vores sunde favoritkage. Min søn på 3 er vild med den og kommer selv alle ingredienserne op i røremaskinen. Har dog erstattet havregrynene med 2 dl grahamsmel og bruger vanillestang istf vanillesukker. Og så bager vi dem som muffins. Skal det være ekstra lækkert kommer vi mørk chokolade i.Mums.

      • Lise

        Jeg kan slet ikke nikke genkendende til kritikken. Synes det er en lækker kage med masser af banansmag. Og så er det super at den fylder så meget så man ikke kan spise for meget af den!

        • Jane Thoning Callesen

          Det er godt at høre Lise – jeg er også selv helt vild med den og ungerne ligeså. Men det er nok smag & behag om man synes, sunde kager er ‘nok’ til at stille lækker-sulten.

  • Nicolai S

    Lækker og meget sund banankage!
    Jeg lavede opskriften med 50 g hakkede 70% chokolade og en masse hakkede mandelstykker, samt dryssede mandelstykker oven på toppen.
    – Dog vil jeg sige, at hvis den skal bruges til børnefødselsdage, skulle der lige en ekstra dl sukker i, og lidt chokoalade.
    – Som den er lavet i opskriften, er den god at bruge til evt. at putte lidt smør, nuetella eller is ovenpå. Men en god opskrift som jeg vil lave igen! 😉

    • Jane Thoning Callesen

      Tak for din kommentar Nicolai – godt tip med mandelstykker på toppen, det vil jeg prøve.

  • cille holm

    hej .. 🙂 jeg bagte kagen i går i min cafe. den solgte godt og hurtigt! jeg blev dog lidt skuffet da jeg skær i den da jeg syntes den var meget fast og lidt grim i det. jeg havde tilsat 1 håndfuld valnødder OG en håndfuld hakket mørk chokolade. jeg smagte den ikke i går, men satte resten på køl som skuller serveres her til morgen buffeten… og den smagte fantastisk!! jeg syntes endda den var liiidt for sød 😉 men jeg brugte også store lækre modne økologiske bananer…. (så der var en der ikke kunne lide den og at den ikke smagte af banan, det kan jo have noget med kvaliteten af produkterne at gøre..) JEG syntes den er SUPER! 🙂

  • Maria H

    Hej Jane.

    Jeg har fundet frem til din opskrift her for ganske nylig og synes den er FANTATISK! Jeg har her anden gang bagt dem som muffins, og det er muligt, at jeg kom til at skære en af dem over og smøre peanutbutter på – lækkert!!! 🙂

  • Marianne Bugge Enslev

    Hej En super lækker sund kage, som vi her i familien bagte for første gang i går, og selv om at jeg lavede dobbelt portion er der intet tilbage i dag. Jeg tilsat lidt kokos mel i dejen, som passer godt til bananer. Ikke sidste gang at den bliver bagt, og som kan spises med en god samvittighed.

  • Kristina

    En rigtig lækker kage. Den var et super hit hos os. Jeg havde kun 2 bananer, men de gav rigelig med smag. I dag vil jeg prøve at tilsætte revede æbler i stedet for banan, da jeg ikke har flere på lager 🙂 Thumps up.

  • Helen Akstrup Zacho

    Kære Jane
    Super skøn opskrift, vores drenge på 3 og 4 elskede at hjælpe med at lave kagen.
    Rigtig god sommer.
    Bedste hilsner
    Joey, Marvin og Helen

  • Vivian

    Skal daprøves i morgen. Fryseren bugner af bananer, og med en småtspisende 3 årig, er den slags, meget velkommen som mellemmåltid.

  • Kristina

    Har efterhånden lavet denne opskrift rigtigt mange gange, både som muffins og skærekage..
    Fantastisk grundopskrift..
    Selv min man kan lide den, og han er ellers ikke til det sunde 😄
    Men Mørk chokolade sætter lige prikken over i’et 🍫

  • Kristina

    Vi elsker denne opskrift!
    Som en anden skriver er det en vildt god grundopskrift og så kan den sødes både mere og mindre efter hvad man er til 😊
    Jeg kommer som oftest kokos, mandler og mørk chokolade i 😋

  • Annette

    Denne opskrift er super god som grundopskrift 🙂
    Har dog modificeret den en lille smule med stor succes. Bruger 1 dl rørsukker, 2 tsk vanilje og bagepulver og en pose chokoladerosiner som røres i tilsidst.
    Ved servering kan jeg godt anbefalde at smørre nutella på toppen. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.