Opskrift på snydeboller
Mad

Opskrift: Snydeboller

Opskrift på snydeboller

Hvis I er lækkersultne, men ikke har overskud til at bage hverken pandekager eller boller, så kast Jer ud i denne lette opskrift på ‘snydeboller’.

De består af en tyk pandekagedej, der bages i muffinsforme i ovnen, og som mest af alt minder om teboller, når de kommer ud.

Jeg ved, det lyder underligt – men de smager altså fantastisk med en skive ost eller pålæg imellem, eller en klat hjemmerørt nutella ovenpå. Bedst af alt tager det kun 10 minutter at røre dejen og sætte dem i ovnen.

 

Snydeboller

2,5 dl mel
1 knivspids salt
2 tsk vaniljesukker
1 spsk revet citronskal (kan udelades)
2 dl mælk
2-3 æg
lidt smeltet smør eller kokosolie

 

Sådan gør du

Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker hurtigt med en elpisker. Tilsæt derefter æggene og det smeltede smør/kokosolie – og pisk det hele grundigt sammen et par minutter.

Hæld dejen i muffinsforme (silikone kan anbefales). Pas på I ikke får fyldt formene for meget op, da dejen hæver meget i ovnen.

Bag dem først 5-10 minutter i en ovn, der er forvarmet til 250 grader. Når de begynder at blive lysebrune, så skru varmen ned til 175 grader og bag dem færdigt i ca 20 minutter. Så er der snydeboller til alle sultne hjemmeunger.

Hej - jeg hedder Jane, og det er mig, der er damen bag hjemmeunger.dk. Det er min passion at inspirere mødre til at følge deres intuition og mavefornemmelse. Jeg er uddannet journalist, gift med Jan, hjemmegående mor til Max på fire, Anna på to og en lillebror fra januar 2014. Og så er jeg forfatter til bogen 'En blid start - for dig og dit barn', der udkom på Nyt Nordisk Forlag i juni 2013.

8 kommentarer

 • Anitta Hejlesen

  Jeg har snydeboller i ovnen netop nu, spændende…jeg har ikke den store erfaring med at bage. Jens Peter på knap 3 år hjalp mig, nu sidder han og kigger ind i ovnen….

 • Louise Dyrehave Helms

  Vi har også prøvet dem.

  MUMS de er lækre!

  Dog skal jeg have købt silikone forme til næste gang.
  De sidder godt fast i papirsformene 😉

 • Katrine

  Hej Jane, tak for opskrift. De er netop afprøvet og smagen er fin, men jeg synes de falder meget sammen når de kommer ud af ovnen. Oplever du også det?

  • Jane Thoning Callesen

   Nogle gange gør de, andre gange ikke – det kommer lidt an på, hvor meget luft, man får pisket i dejen, og om man bruger varmluft eller ej. Så du bliver næsten nødt til at prøve dig frem 🙂

 • Lis Jeppesen

  Jeg har lige bagt snydeboller og var meget imponeret, da jeg tog dem ud af ovnen, men, men, men , da jeg tog dem ud af formene, var de alle sammen hule 😉 – hvad pokker har jeg gjort galt ?????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.