Opskrift på sunde muffins

Muffins med god samvittighed

Disse muffins kalder altid smilet frem hos mine unger på 4 og 6 – og andre kageglade sjæle. Og så er de lynhurtige at lave og lige til at fryse ned og tø op til uventede gæster hjemme, tage med som snack på farten eller som bidrag til eftermiddagsvisiten ude.

Så herhjemme har vi altid nogle klar på frys. Bedst af alt er dog, at sådan een kan stille lækkersulten uden at udfordre blodsukkeret unødigt eller optage pladsen for næring, fordi de er lavet på gode råvarer spækket med god protein, gode fedststoffer og kostfibre, der mætter og stabiliserer blodsukkeret:

Tænd ovnen på 175 gr., tag bagepladen ud og lad en af ungerne rette 20-25 muffinforme i glade farver an (antal alt efter størrelse).

Smelt (ved lav varme) 100 gram “rigtig” øko smør (lavet på højpasteuriseret fløde) og 200 gr. 85 % choko + en sjat, hvis du elsker smagen af choko, og ungerne også lige skal slikke skål og ske af.

Blend imens 3 mellemstore og godt modne (søder mere) bananer, 2-2,5 dl. øko rørsukker (alt efter sukkertrang?), 3 tsk. vaniljepulver (ikke -sukker), 2 tsk. kanel og 2 tsk. bagepulver.

Bland 8 spsk. mandelmel (blend eller maldet selv), 4-5 dl. kokosmel og 1 dl. havregryn (hvis du tåler gluten – ellers erstat med mere kokosmel/malede mandler eller hirsemel).

Rør det hele sammen hurtigt og smut det i muffinformene med et par skeer, mens du udstyrer ungerne med skåle, røreske osv., som de kan slikke af – eller lader dem hjælpe, hvis de er så store.

Sæt pladen i ovnen og uret på 18-20 min. (mærk efter, at de ikke bliver alt for gennembagte) og tag lige opvasken imens, så I er klar til en velfortjent hygestund. De kære små er jo allerede godt beskæftigede.

Velbekomme!

Indlægget er skrevet af:

Evely Joelle

Evely Joelle

Måske vil du også synes om

Tid til vafler

Tid til vafler

Når vinden og frosten bider sig fast og eftermiddagene bliver mørkere, er det tid til at støve vaffeljernet af. Jeg elsker de elektriske jern, som...

Syndige romkugler

Syndige romkugler

Har I også prøvet at stå med en kage, I ikke helt kunne spise alligevel? Måske i en skæv størrelse, fordi der er blevet skåret fra højre og venstre?...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *