Børn i forårseng

Kys foråret goddag

Endelig er foråret her. Det er nu, det er allermest fantastisk at være hjemme med børn. Forude venter lune dage, lyse nætter og lange stunder med sand, vand og fuglefløjt.

Her er 10 ideer til, hvordan du og dine børn sammen kan kysse foråret goddag.

10 ideer til forårsleg

1. Plant noget. Uanset om I bor på landet eller i en lejlighed, er maj måned perfekt til at så og plante. Skal det være små potter med krydderurter, altankasser eller et svimlende smukt blomsterbed?

Dine børn vil elske at være med til at købe frø, grave, plante og vande. Pralbønner, ærter, gulerødder og kartofler er sjove, når de vokser op – mens solsikker, kornblomster og morgenfruer er skønne for øjet. Har du ikke selv grønne fingre, kan du lære det sammen med dit barn – eventuelt kan bedsteforældre eller planteskolen hjælpe Jer igang.

2. Find vandet. Når de første solstråler kommer frem, er det tid til årets første udendørs vandplaskeri. En strand, en mose, en å eller et vandløb – enhver form for vand vil få dit barn til at hvine af fryd. Pak madkassen, skiftetøjet og et håndklæde og kør ud i det blå. Et fiskenet, en kande og en vandpistol gør kun det hele endnu sjovere. Måske kender I nogen, der vil med?

3. Spis ude. Om sommeren spiser vi jævnligt ude, men hvem siger, vi skal vente så længe? De luneste majdage er perfekte til en udendørs hverdagspicnic. Lav sandwich, mini-omeletter, pølsehorn eller bestil en pizza – og nyd maden udenfor, når familien samles sidst på eftermiddagen.

4. Spil bold. Selv de allermindste børn vil elske at trille bold med dig på græsset. Med større børn kan I kaste Jer ud i (mini)golf, strandtennis og volleyball i haven eller parken. Gem en lille bold bag i bilen eller under barnevognen – så har I den altid med.

5. Hop (nøgne) i vandpytter. Ingen maj uden regn – og hvis vi er heldige, bliver vandpytterne liggende på jorden dagen efter, når solen igen skinner varmt. Vandpytter er en vild sanseoplevelse for både voksne og børn – særligt uden for meget tøj på. Der var engang, hvor børn fik lov at være børn – at tumle barfodede, nøgne rundt i sommerheden og mærke mudderet gennem tæerne. Giv dit barn en portion af det samme.

6. Lav et terrarium. Find biller, myrer og regnorme i naturen og tag dem med Jer hjem et par dage. Regnorme trives fint i en tom sodavandsflaske med jord, mens insekter og små kryb bliver glade for en kasse med lidt jord, blade, sten og et æbleskrog.

7. Tegn Jeres drømmesommer. Ikke alle maj-dage kalder på udeleg. Brug en af de kolde dage på at lave en planche over Jeres drømmesommer. Hvad vil I gerne opleve? Tegn, mal, klip ud og lim det hele på et stort stykke pap.

8. Stå tidligt op en hverdagsmorgen og tag på fisketur i nattøj. Har I et vandløb i nærheden, så pak en taske aftenen før med ukompliceret fiskegrej og nutella-madder. Stå tidligt op, sæt ungerne på cyklen og sus ned til vandet og nyd den tidlige morgenstemning.

9. Pres de første blomsterblade, I finder. Det behøver ikke være så kompliceret: Tag en tur i skoven og find flotte blomster og blade. Når I kommer hjem, lægger I planterne mellem to aviser og smækker noget tungt ovenpå. Hveranden dag skifter I aviserne ud, og efter et par uger er planterne helt tørre – og så kan I lime dem på pap, postkort eller måske laminere dem?

10. Lyt godt efter. Tag et tæppe med ud, læg Jer på ryggen og lyt efter naturens lyde. Hvad kan I høre? Hvilke fugle? Et vandløb? En ambulance? Optag eventuelt nogle af lydene på en smartphone og afspil dem inden sengetid.

Hvad er dine bedste forårs-tip?

Indlægget er skrevet af:

Jane Thoning Callesen

Jane Thoning Callesen

Jane Thoning Callesen er stifteren af Hjemmeunger.dk og drev siden fra 2012-2016. Jane havde en stor passion for at inspirere mødre til at følge deres intuition og mavefornemmelse og med det opstod Hjemmeunger. Hun er uddannet journalist, gift med Jan, og var dengang hjemmegående med 3 børn. Jane er også forfatter til bogen 'En blid start - for dig og dit barn', der udkom på Nyt Nordisk Forlag i juni 2013.

Måske vil du også synes om

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *