Arbejde hjemmefra

Driv virksomhed som hjemmemor

Har du dine børn hjemme hos dig, eller overvejer du livet med hjemmeunger? Og har du samtidig en spirende iværksætter inde i dig? Det kan være svært at gennemskue, hvorvidt det kan lade sig gøre at drive en virksomhed med små mennesker i huset samtidig. I dette blogindlæg vil jeg give dig inspiration til, hvilke typer af virksomheder, der egner sig til livet med hjemmeunger.

3 typer børnevenlige virksomheder

Kendetegnet ved alle typer af virksomheder er, at samarbejdet foregår virtuelt og uden geografiske begrænsninger. Det vil altså sige, at hvis du bor i Møgeltønder og har udliciteret bilen til børnenes far, så kan du stadig servicere kunder i resten af Danmark, hvis du har en god computer, en god internetforbindelse og nogle tidsrum i løbet af ugen, hvor du kan arbejde.

Der er selvfølgelig ingen virksomhed, der skaber sig selv – og det kræver hårdt arbejde i starten at få skabt en solid kundegruppe. Men start op med realistiske mål og gør dig selv klart, hvor mange timer, du vil lægge i det.

Virtuel assistent

Som virtuel assistent (også omtalt med forkortelsen VA) agerer du administrativ højrehånd for en anden selvstændig. Det kan være hjælp til e-mailbesvarelser, opsætning af blogindlæg, korrekturlæsning, bookning af lokaler til arrangementer, håndtering af tilmeldte til arrangementer, osv. Det gode ved denne type af virksomhed er, at når du først har fået et samarbejde i gang med en anden selvstændig, så vil denne – din kunde – sende dig opgaver kontinuerligt.

Det kræver selvfølgelig, at du får et website op at stå. Et website, der fortæller, hvad du kan tilbyde, og hvordan samarbejdet foregår. Det vil være en rigtig god ide, hvis du kender til arbejdet med fx webredaktion og i sær wordpress, da rigtig mange enkeltmandsvirksomheder har bygget deres website på wordpress. Derudover kræver det selvfølgelig også, at du er god til at skrive, stave og elsker kundeservice, administration og tilbagevendende opgaver.

Webshop

Mange går og drømmer om at drive en webshop. Og jeg har igennem tiden mødt rigtig mange webshopejere. Drømmen om en webshop er ofte forbundet med tanker om frihed, fleksible arbejdstider og en passion for en produkttype eller en bestemt målgruppe. Fordelene ved at drive en webshop med børn om benene er, at de fleste ting kan klares i små klumper i løbet af ugen.

Det kræver, at du får stablet en webshop på benene, og at du har et varelager. Mange webshopejere starter fx med DanDomain som system. Her er det vigtigt at understrege, at der skal sælges utrolig mange puslespil til 75 kr. for at kunne have et overskud i din webshop, og konkurrencen er hård på markedet lige for tiden. Samtidig er det også vigtigt, at du sætter dig ind markedsføring af din webshop og de juridiske forhold.

Faglige ydelser

Har du en faglig baggrund som grafiker, tekstforfatter, bogholder, revisor, eller andre fagområder, som er attraktive i forhold til andre selvstændiges behov for assistance for at drive deres virksomhed, så har du en oplagt mulighed for at starte en virksomhed op på dette grundlag.Fordelene er, at du vil kunne bruge din faglige uddannelse og erfaring og derfor ikke skal ud og starte helt forfra i forhold til din viden på området. Alt efter hvor mange og hvilke opgaver, du vælger at tage ind, kan du strukturere arbejdstiden efter din og børnenes hverdag og fx udføre opgaverne om aftenen eller hvornår det ellers passer ind.

Det kræver også, at du får et website op at stå, hvor du får fortalt, hvad du kan hjælpe med, og hvilke fordele, der er ved at bruge dig som leverandør af opgaven. Konkurrencen er ligesom ved webshops rigtig hård, men hvis du formår at fortælle dit budskab på en personlig og unik måde, så får du også på sigt de kunder, der passer perfekt til dig.

Om du vælger at starte som virtuel assistent, webshopejer, freelancer eller noget helt tredje, så husk at skille dig ud og vise, hvad der gør dig og din virksomhed helt anderledes end de andre.”

Vibeke Storm-Frandsen er rådgiver og mentor på platformen www.momsmor.dk, hvor hun inspirerer mødre med eget momsnummer og børnene i første række.Det gør hun via sin e-bog: Fra LØNmor til MOMSmor, medlemsklubben KlubMomsMor og individuelle mentorforløb.

7 kommentarer

 • Rasmus @ Retire My Ass

  Men lav nu for guds skyld ikke en webshop med børnetøj. Fordi det gør alle de andre nemlig også ;).

  Selv startede jeg med at arbejde som freelancer, det gør jeg iøvrigt stadig et par måneder om året. Det er en god måde at få mere kontrol over sin tid lige som at man i de fleste brancher bliver betalt mere end når man er fastansat.

  I år har jeg derfor arbejdet 3 måneder som it konsulent og hygget mig med familien, arbejdet på underlige idéer jeg brænder for og slappet af resten af året.

  Og nårh ja… så er jeg iøvrigt mand og lillemor har gået hjemme med ungerne siden den største blev født for 3 år siden 🙂

  • Vibeke Storm-Frandsen

   Hej Rasmus
   Du har så ret – der er rigtig mange webshops derude med børnetøj, og det kan være ufattelig svært at klare sig på dette marked lige nu.

   Dejligt at høre, at du kan kombinere din hverdag med børn og dine ideer. Det lyder så fedt. Tak for din kommentar.

   Kærlig hilsen
   Vibeke

 • Jane Thoning Callesen

  Hej Rasmus, fedt at høre fra en mand herinde! Det lyder som om du og din kone har fundet en fantastisk god balance i Jeres familieliv. Og god pointe med børnetøjet! Ha en skøn december og tak for dit indspark, kh Jane

 • Liv

  Min kæreste arbejder også meget hjemme. Han skriver PhD. Det gør virkelig meget godt for min datters og hans relation, at han er tæt på, vi spiser sammen osv., selvom han arbejder det meste af dagen. Det er også super dejligt for mig! Min datter og jeg er for det meste ude om formiddagen, og så tager hun en lur, så der er faktisk ret meget helt uforstyrret arbejdstid for ham. Det kan virkelig anbefales, hvis man har muligheden! 🙂 Personligt tror jeg lige, jeg venter nogle år med at starte noget op – men jeg har også lige et jurastudie, der skal færdiggøres… 🙂

 • Jane

  Liv: Min mand laver også Ph.D, og det er virkelig skønt. Fleksibiliteten er genial! Fx har han ofte lange morgner/formiddage hjemme, men arbejder så til gengæld ekstra om aftenen, når børnene sover. Jeg føler mig virkelig heldig over at have så meget fritid sammen som familie.

 • Nille Elise Kepp

  Kære Jane. Tak for en god blog. Jeg kigger tit på den, når jeg har brug for lidt inspiration. Jeg bor i Sydney med min mand og to små drenge (6 mdr og 3 år). Hernede går alle hjemme, evt med lidt arbejde et par gange om ugen. Pasning er noget, som man har et par gange om ugen. Vores ældste går i dagpleje tre gange om ugen. Pasning her er meget dyrt, og det er vist også kotyme, at kvinderne med stolthed bruger tiden på deres børn og familie. Jeg nyder at være hjemmegående, men finder det samtidigt krævende, at aktivere min ældste – specielt de dage, hvor han er hjemme hele dagen. Hans dagpleje har været syg i to uger nu, og lige så meget som jeg elsker ham og værdsætter tiden med ham, lige så svært kan det være at være sammen med ham hele dagen. Min lille baby skal jo også ammes, mades, sove lur etc. Det synes helt forkert, at han ikke leger med andre børn. Det har været overraskende svært at finde andre mødre at være sammen med. Har man ikke en bil eller pengene til at gå til alle mulige formiddagsaktiviteter, kan det være svært at finde legekammerater til ham. Mit spørgsmål til jer alle er: er jeres over-3-årige hjemme hele dagen, eller går de i børnehave? Er jeg den eneste, som – på trods af den grundlæggende følelse af rigtighed i hjertet – kan føle mig ensom, frustreret, irriteret og spæret inde med to børn hjemme hele dagen? Jeg søger ikke medlidenhed eller vurdering, blot et nuanceret indlæg på den ellers meget positive stemning omkring det at være hjemmegående. Men, da det netop er et tilvalg, at undvære indkomst til fordel for tiden derhjemme, kan det måske føles svært – ja nærmest forkælet- at udtrykke de mere negative følelser ved tilværelsen som hjemmegående.

  • Jane Thoning Callesen

   Hej Nille, hvor er det spændende at du læser med helt fra Australien. Du kan tro, jeg kender det med, at det er svært når man både har en baby og et større barn hjemme. Jeg har selv tre børn – på 7 måneder og knap 4 og 6 år. Den 6-årige er nu startet i skole, og den 4-årige er startet i børnehave på deltid. Jeg synes, vores store børn er gode til at lege alene, når de er hjemme – ellers prøver jeg at sætte dem i gang med perler, farveblyanter, puslespil, lydbøger og den slags. Men vi har absolut også dage, hvor jeg ikke har så meget energi, og hvor jeg bliver frustreret og savner andre voksne. Min erfaring er, at det hjælper at pakke børnene sammen og gå en tur ud – bare til den lokale legeplads eller ned at fodre ænder. En times frisk luft kan virkelig vende stemningen til noget positivt. Jeg håber, det kan lykkes for dig at finde nogle andre at mødes med. Det er guld værd med et godt netværk. Ha en dejlig dag ‘dernede’.Kh Jane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.