Arbejd hjemmefra med egen virksomhed

Driv virksomhed som hjemmemor

Har du dine børn hjemme hos dig, eller overvejer du livet med hjemmeunger? Og har du samtidig en spirende iværksætter inde i dig? Det kan være svært at gennemskue, hvorvidt det kan lade sig gøre at drive en virksomhed med små mennesker i huset samtidig. I dette blogindlæg vil jeg give dig inspiration til, hvilke typer af virksomheder, der egner sig til livet med hjemmeunger.

3 typer børnevenlige virksomheder

Kendetegnet ved alle typer af virksomheder er, at samarbejdet foregår virtuelt og uden geografiske begrænsninger. Det vil altså sige, at hvis du bor i Møgeltønder og har udliciteret bilen til børnenes far, så kan du stadig servicere kunder i resten af Danmark, hvis du har en god computer, en god internetforbindelse og nogle tidsrum i løbet af ugen, hvor du kan arbejde.

Der er selvfølgelig ingen virksomhed, der skaber sig selv – og det kræver hårdt arbejde i starten at få skabt en solid kundegruppe. Men start op med realistiske mål og gør dig selv klart, hvor mange timer, du vil lægge i det.

Virtuel assistent

Som virtuel assistent (også omtalt med forkortelsen VA) agerer du administrativ højrehånd for en anden selvstændig. Det kan være hjælp til e-mailbesvarelser, opsætning af blogindlæg, korrekturlæsning, bookning af lokaler til arrangementer, håndtering af tilmeldte til arrangementer, osv. Det gode ved denne type af virksomhed er, at når du først har fået et samarbejde i gang med en anden selvstændig, så vil denne – din kunde – sende dig opgaver kontinuerligt.

Det kræver selvfølgelig, at du får et website op at stå. Et website, der fortæller, hvad du kan tilbyde, og hvordan samarbejdet foregår. Det vil være en rigtig god ide, hvis du kender til arbejdet med fx webredaktion og i sær wordpress, da rigtig mange enkeltmandsvirksomheder har bygget deres website på wordpress. Derudover kræver det selvfølgelig også, at du er god til at skrive, stave og elsker kundeservice, administration og tilbagevendende opgaver.

Webshop

Mange går og drømmer om at drive en webshop. Og jeg har igennem tiden mødt rigtig mange webshopejere. Drømmen om en webshop er ofte forbundet med tanker om frihed, fleksible arbejdstider og en passion for en produkttype eller en bestemt målgruppe. Fordelene ved at drive en webshop med børn om benene er, at de fleste ting kan klares i små klumper i løbet af ugen.

Det kræver, at du får stablet en webshop på benene, og at du har et varelager. Mange webshopejere starter fx med DanDomain som system. Her er det vigtigt at understrege, at der skal sælges utrolig mange puslespil til 75 kr. for at kunne have et overskud i din webshop, og konkurrencen er hård på markedet lige for tiden. Samtidig er det også vigtigt, at du sætter dig ind markedsføring af din webshop og de juridiske forhold.

Faglige ydelser

Har du en faglig baggrund som grafiker, tekstforfatter, bogholder, revisor, eller andre fagområder, som er attraktive i forhold til andre selvstændiges behov for assistance for at drive deres virksomhed, så har du en oplagt mulighed for at starte en virksomhed op på dette grundlag.Fordelene er, at du vil kunne bruge din faglige uddannelse og erfaring og derfor ikke skal ud og starte helt forfra i forhold til din viden på området. Alt efter hvor mange og hvilke opgaver, du vælger at tage ind, kan du strukturere arbejdstiden efter din og børnenes hverdag og fx udføre opgaverne om aftenen eller hvornår det ellers passer ind.

Det kræver også, at du får et website op at stå, hvor du får fortalt, hvad du kan hjælpe med, og hvilke fordele, der er ved at bruge dig som leverandør af opgaven. Konkurrencen er ligesom ved webshops rigtig hård, men hvis du formår at fortælle dit budskab på en personlig og unik måde, så får du også på sigt de kunder, der passer perfekt til dig.

Om du vælger at starte som virtuel assistent, webshopejer, freelancer eller noget helt tredje, så husk at skille dig ud og vise, hvad der gør dig og din virksomhed helt anderledes end de andre.”

Indlægget er skrevet af:

Vibeke Storm-Frandsen

Vibeke Storm-Frandsen

Vibeke Storm-Frandsen har arbejdet med kommunikation og markedsføring siden 2005, været selvstændig siden 2011 og driver i dag virksomheden Bureau by Storm - du kan læse mere om Vibeke her: vibekestorm.dk

Måske vil du også synes om

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *