Hjemmeunger

Har I også prøvet at stå med en kage, I ikke helt kunne spise alligevel? Måske i en skæv størrelse, fordi der er blevet skåret fra højre og venstre? Kagerester kan nemt trylles om til de syndigste romkugler, og det er et sjovt lille eftermiddagsprojekt for børn.

Jeg har tidligere fortalt om, hvordan vi herhjemme laver de lækreste gufkugler af dadler, mandler og havregryn. Romkuglerne her er mindst lige så velsmagende, men til gengæld virkelig usunde – så spis dem med nydelse en sjælden gang imellem.

 

Ingredienser

romkuglerEn tallerken kagerester (du kan sagtens mixe forskellige slags kager, og det gør ikke noget, hvis glasuren kommer med).

2 håndfulde nødder (mandler, hasselnødder eller paranødder er velegnede)

1 lille håndfuld grofthakket mørk chokolade

2-3 spsk mørk kakaopulver

Evt. lidt rom-essens, vaniljepulver, kaffe eller appelsinjuice til at krydre med. En lille klat rå-marcipan kan også bruges.

Samt: kokosmel og kagedrys til at trille i

Romkugler: Sådan gør du

Kør alle ingredienserne i en kraftig foodprocessor. Smag og vurder massen undervejs: Skal der tilsættes mere kakao eller måske lidt væde?

Når massen er blevet til en stor, rund ‘bolle’, fisker du den op, triller den til en pølse mellem to lag bagepapir og skærer ud til kugler i golfbolde-størrelse.

Lad børnene trille kuglerne og vende dem i drys til sidst.

Stil romkuglerne på køl en halv time før severing.

Enjoy!

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *