Hjemmeunger

sommerideer

Yes! Nu brager sommeren løs. Glæd dig over, at dine hjemmeunger får lov at opleve en sommer, der føles uendelig: Dage efter dage med lys, varme og udeliv. Altsammen fra hjemmets trygge base.

Mange børn tilbringer det meste af sommeren i institution – dine får maksimal nydelse og frihed.

Men hvad skal I så bruge dagene på? Faktisk behøver der slet ikke ske så meget. At have bare tæer og drikke saftevand i haven er eventyrligt i sig selv – men hvis I mangler inspiration, kommer her 8 gode råd til en fantastisk sommer derhjemme.

 

Sommerideer

1. Pak en taske

Kender du det med, at man egentlig gerne vil på tur med sine hjemmeunger – til stranden, parken, friluftsbadet eller skoven? Men at man ikke altid orker at pakke alting ned, når de løber rundt om benene på en? Løsning: Når sommeren nærmer sig, så pak en stor taske med Jeres favorit-sommergrej. En bold, en frisbee, sæbebobler, baderinge, solhatte, solcreme, et håndklæde, vådservietter, et par engangsbleer, lidt skiftetøj og badetøj. Hold tasken pakket og klar ved døren – så er I altid klar til at tage på tur, hvis inspirationen rammer Jer. Det eneste, I skal tilføje er madpakker og vand – så er I good to go. Når I kommer hjem, så tøm straks tasken og tilsæt rene eksemplarer af håndklæder mv. – så er tasken klar igen en anden dag.

 

2. Plask løs

Vand i haven er både klassisk og obligatorisk, men du kan spice legen op ved at lægge et par store køkkensvampe og en fejekost ved siden af badebassinet – og bede børnene om at “male”/vaske husmuren. Giv dem en spand vandballoner, når de er færdige.

3. Lær om solvarme

Sommer er den perfekte tid til at lære dine børn noget om sol. Og jeg mener ikke dens skadelige stråler – men alt om, hvor livgivende og fantastisk dens kræfter er. Find et gammelt sol-ur på et loppemarked, læg en kurvfuld isterninger ud i solen, og observer, hvad der sker. Eller min favorit: Tilbered en syndig dessert ved hjælp af solvarme ved at lægge en skumfidus og et stykke pålægschokolade mellem to mariekiks i middagssolen til de smelter. Uhm!

 

4. Tag på camping i baghaven

Hvis I har taget en beslutning om at passe Jeres børn hjemme, er der overvejende sandsynlighed for, at feriebudgettet ikke rækker til 14 dages all inclusive på Mallorca – men I kan sagtens få masser af feriestemning hjemme. Køb et billigt telt og slå det op i baghaven – tilsæt dyner, lommelygter, Anders And-blade og en rulle chokoladekiks – og flyt ud på græsset for en nat eller to. Altid et sikkert hit.

 

5. Lav billedrammer af strandpynten

Efter en tur til stranden vender I sikkert hjem med lommerne fulde af smukke sten og strandskaller. Køb et par billige trærammer og lim Jeres fund på kanten med en limpistol – og sæt så et billede fra strandturen i rammen til sidst. I Panduro Hobby kan I også købe små magneter, som I kan lime på ovenskydende strandpynt. Perfekt til køleskabet.

 

6. Byg et tårn af ispinde

Gem alle sommerens ispinde, vask dem hurtigt i rindende vand og lim dem sammen til en skulptur/et tårn/en borg – alt efter, hvor mange I får spist…

 

7. Drop sengetiderne

Lad ungerne være længe(re) oppe – hop ud i de lyse aftener udenfor og nyd, at du ikke behøver vække dem næste dag. Herhjemme er faste sengetider suspenderet i højsommeren – ungerne må lege og tumle, så længe de har lyst – lige indtil trætheden overmander dem. Hvis man dropper reglen om unger i nattøj kl. 19.30 sharp, bliver der plads til sjove familieaktiviteter efter spisetid: En tur til iskiosken, legepladsen eller bare en fælles cykeltur rundt om blokken. Prøv det! Måske kan dine unger holde længere, end du tror? Bonus: Du slipper for selv at sidde i et halvmørkt soveværelse og synge godnatsange i evigheder for børn, der alligevel ikke kan sove. Og måske sover de endda lidt længere næste morgen…

 

8. Bag snobrød på grillen

Hvis I alligevel har grillen tændt, så smæk en hurtig omgang snobrødsdej over og lad ungerne bage snobrød over gløderne, mens I nyder vinen i ro og fred. En god klat jordbærmarmelade passer perfekt i hullet, når brødene er klar.

 

Hvad er dine bedste sommerideer til hjemmeunger? Del dine fif og succesoplevelser med os nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *