Hjemmeunger

Easter egg

Jeg elsker højtider! Så er det sagt. Højtider er nemlig:

– Et dejligt afbræk i den almindelige hverdag som hjemmegående.

– En god mulighed for at lære sit barn noget om religion, kulturarv og traditioner.

– En kærkommen anledning til at feste, fejre og pynte op.

I dette blogindlæg vil jeg dele 9 påskeideer med dig, så du sammen med dit barn (eller børn, hvis du har flere) kan få det maksimale ud af højtiden.

1) Planlæg i god tid. Jeg anbefaler, at du i god tid tjekker ugeavisen og kalenderen og finder inspiration til, hvordan I vil fejre påsken. Biblioteker, kirker, museer og legestuer holder ofte særlige påskearrangementer for børn. Tænk også på, hvad I vil lave derhjemme. Skal I male på glasæg eller dyrke karse, så husk at købe ingredienserne i god tid.

2) Smut en tur i Panduro Hobby. Det er et mekka for krea-folket, men hør her: Selv hvis du, ligesom jeg, er blottet for kreativt talent, vil du elske Panduro Hobby. Jeg plejer at gå derind med et barn i hver hånd og sige det, som det er:

“Jeg ejer ikke skyggen af et krea-gen, men jeg vil så gerne lave noget sjovt med mine børn i anledning af jul/fastelavn/påske – kan I hjælpe mig?”.

Straks får jeg hjælp af en venlig ekspedient, der tålmodigt forklarer, hvordan vi kan forvandle piperensere og tomme toiletruller til fine figurer. Skal det være ekstra nemt, sælger de også færdigpakkede materialesæt.

3) Læs højt af børnebiblen eller find en børnegudstjeneste i nærheden af dig. Uanset om I er religiøse eller ej, er det værdifuldt for dit barn at vide hvorfor, vi fejrer påske. Fortæl dit barn, at det både er for at mindes Jesus’ korsfæstelse, død og genopstandelse, og en gammel tradition, der byder foråret velkomment.

4) Lav hjemmelavede påskeæg af marcipan og chokolade – eller fyld et papæg. Jeg er ikke fan af de syntestiske og tyske chokoladeæg i cellofan, men elsker hjemmelavet konfekt. Nemme (og mælkefri) påskeæg kan laves ved at forme æg af marcipan og dyppe dem i smeltet, mørk chokolade. Hvis du ikke vil fylde dit barn med sukker, kan du købe et tomt papæg i et supermarked og fylde det med noget spændende: En æske rosiner, en ballon, yoyo, solbriller, sæbebobler, nødder eller andet.

5) Mal på æg. Hårdkogte æg er nemmest at håndtere, men ellers kan I bruge æg i skum eller træ. De færdigmalede æg pynter rigtig fint i en skål på bordet eller som ophæng.

6) Så karse. For at så karse skal I bruge en bakke, det nederste af en tom mælkekarton eller en tom æggeskal. Fyld bunden med vat, drys frø på og hold det fugtigt. Efter nogle dage vil frøene spire og blive til karse. Superlækkert til en god æggemad. Karsefrø fås i mange supermarkeder og på planteskoler – ellers kan du bestille dem her.

7) Klip påskepynt i karton og hæng det op. Agnes Ingersen har som altid de bedste og mest børnevenlige ideer.

8) Lav en sanseudstilling i vindueskarmen, som dit barn kan lege med. Ryd en vindueskarm i børnehøjde, og fyld den med gule kyllinger, påskeharer, gule silketørklæder, hvide lam, påskeæg, fjer og andet pynt. Sørg for at barnet kan nå alle tingene og nemt flytte rundt på dem – så er der basis for mange timers god leg.

9. Find blomster. Tag på tur og pluk en masse forårsblomster – vintergækker, påskeliljer, smørblomster, krokus og erantis og hvad I ellers kan finde. Fordel dem i små vasker eller vandglas, når I kommer hjem. På den måde får I foråret med helt ind i stuen.

Har du flere gode ideer? Så skriv dem i kommentarfeltet nedenunder.

4 reaktioner

  1. super dejligt inspirationsindlæg fra dig Jane – jeg manglede lige dette ide-pift her op til påske. Vi har indtil nu lavet påskekort og påskekasser (af mælkekartoner og æggebakker) til karsefrø og purløg, men derefter er jeg ligesom gået lidt i stå omkring hvad jeg skulle finde på..

    Må en tur i Panduro … og som vejret er lige nu, så tror jeg nok, at jeg istedet finder noget påskegrønt i det lokale indkøbscenter-)

  2. jeg bruger ofte “printables” fra internettet..
    Til påske kan man enten printe de klassiske malebogs-sider som kan farvelægges. Man kan printe malebogs-påskeæg, selv farve dem og hænge dem op..
    Eller man kan printe et “party set” og lave en påskefest.
    En google billed-søgning på “easter printables free” giver masser af billig inspiration – og kan især være en hjælp hvis man ikke lige bor i nærheden af en hobbyforretning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.