Læsernes spørgsmål til Vinnie
August: Vinnie Runge

Læsernes spørgsmål til Vinnie

Så fik I læsere ordet, og her kan I læse Vinnies svar på jeres spørgsmål.

Er der andre hjemmegående i nærheden af jer, som i mødes med?

– Tak for spørgsmålet. Jeg ville ønske, det var muligt med legegrupper (og netværk for os mødre) her i det sønderjyske. Men desværre er det tætteste netværk i Esbjerg, som er en times kørsel fra os. Det bliver derfor for omstændigt for os (også ud fra at have to børn jeg skal afsted med og ingen bil). Her mærkes det tydeligt, at der er få, der er hjemmepassere, og det er vanskeligt at netværke med andre med en lignende hverdag. Vi mødes med mine veninder, der har børn. Børnene er heldigvis meget jævnaldrene, og på den måde kan vi få lidt af det ad den vej, men det ville være rigtig godt med muligheden for legestuer.

 

Koogko

Hvordan gjorde du til starte med? Meldte du dig ud af fagforening og a-kasse? Fik din mand dit fradrag? Jeg er nervøs for springet ift. min karriere, og hvordan det bliver, når jeg engang vil tilbage på arbejdsmarkedet. Har du nogle råd ift. dette?

– Jeg har selv haft de samme tanker og bekymringer, og jeg kan stadig ikke sige mig helt fri for dem. For mig er valget blevet lettere af, at jeg på det personlige plan er blevet afklaret med, at det er mit ønske at have mine børn hjemme en periode – og så klarer vi resten hen ad vejen og bliver klogere undervejs.

– Rent praktisk har vi gjort det sådan, at jeg beholder mit eget fradrag. Men kun fordi jeg har virksomheden ved siden af – og derfor selv bruger det til min personlige indkomst fra virksomheden. Jeg er også stadig i a-kasse (dog ikke fagforening). Det er altid vanskeligt at råde andre, og det virker også naivt og sige, at alt nok skal løse sig undervejs, så længe man vælger ud fra ens ønsker. Når det handler om at fravælge en indtægt, handler det selvfølgelig også om vilje til at prioritere i ens forbrug, som f.eks. bil og rejser.

– Ift. at vende tilbage til arbejdsmarkedet trøster jeg mig ved, at jeg har mindst 30 år tilbage på arbejdsmarkedet, når jeg vender retur – så mon ikke vi når det😉. Håber du finder frem til den rette løsning for jer.

Du kan se det fulde interview med Vinnie her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.