Hjemmepasser marts
Marts: Sacha Elmegaard Sundberg

Læsernes spørgsmål til Sacha

Så fik I læsere ordet, og her kan I læse Sachas svar på jeres spørgsmål.

Hjemmepasser marts

Du skriver, at du har arbejdet som pædagog. Har forholdene i institutionerne, som du har arbejdet i, været med til at påvirke dig i retning af hjemmepasning?

– Forholdene i institutionerne har været altafgørende ift. mit eget ønske om at hjemmepasse. Selvom mine instinkter, som nybagt mor, var tydelige og alt i min krop strittede imod at aflevere mit barn til fremmede, så er det alligevel mine erfaringer fra jobbet som pædagog i dagtilbud, der har fået mig til at tage det sidste skridt og holde ved.

– For jeg har oplevet helt forfærdelige ting i dagtilbud. Ting som ‘man bare gjorde’ uden at stille spørgsmålstegn ved det; fx lade en baby falde i søvn ved gråd og bare rokke barnevognen videre uden at tage barnet op. Eller at skælde ud og råbe af børn. Og jeg vidste, da jeg stod med min søn i armene, at det skulle han aldrig opleve.

 

Når du ikke skal passe dine børn hjemme mere, regner du så med at vende tilbage til pædagog-faget? Og hvad er drømmejobbet?

– Jeg kommer aldrig til at arbejde indenfor daginstitutionsområdet igen. Men jeg har tidligere erfaring med kvindekrisecentre og mennesker med nedsat psykisk og fysisk funktionsnedsættelse, og det er begge områder, jeg finder spændende.

– Drømmescenariet ville dog være at arbejde mere omsorgspolitisk for børnene, børnesynet og for større fleksibilitet i familielivet, så børnenes behov tilgodeses bedst muligt.

Tillykke med den kommende lillebror. Er du nervøs for at skulle passe begge børn hjemme den første tid efter fødslen? Og hvilke tanker har I gjort jer for de første måneder?

– Det korte svar er ja. Ejnar er meget viljestærk og var derfor også det, man kalder en “high need baby” (med alt hvad det indebærer). Jeg har aldrig oplevet at have en baby, som sov og kun græd ved behov, så det er svært at forestille sig, hvordan det kan være. Det gør mig naturligvis bekymret. For hvad hvis vi får en high need baby mere.. Hvordan klarer jeg så to børn med store behov, helt alene?

– Men jeg prøver at være optimistisk. Min mand skal arbejde som vanligt fra 6-17, efter tre uger. Men vi har heldigvis et virkeligt godt netværk af andre fuldtidsforældre, som vi ses med. Vores plan er, at dagligdagen fortsætter med legestuer og ture ud af huset, og så krydser vi for, at lillebror er tilfreds i viklen og kan følge med.

 

Hvad er det sværeste ved at lave podcasts? Og hvem klarer det tekniske bag?

– Det sværeste er klart lyden! Vi optager det hjemme hos Kira, og selvom vi har opstillet et arsenal af puder og dyner, så bliver lyden jo aldrig som i et rigtigt lydstudie. Udover det har ingen af os tidligere erfaring med lyd og podcasts, men vi lærer hen ad vejen og får nye erfaringer.

– Det er Kira, som står for det tekniske bag podcasten, hvilket jeg er virkelig taknemmelig for! For det er et kæmpe arbejde, som jeg slet ikke har styr på. Hun gør det virkelig godt!

Du kan se det fulde interview med Sacha her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.