Læsernes spørgsmål til Ditte
Oktober: Ditte Krogsgaard

Læsernes spørgsmål til Ditte

Så fik I læsere ordet, og her kan I læse Dittes svar på jeres spørgsmål.

Læsernes spørgsmål til Ditte

Hos jer var september måneds tema æbler – har du forslag til et tema i november, og hvad man f.eks. kan lave af aktivitet indenfor det område?

– I november bliver det blade og grene som tema. Sidste år fik vi bundet fine kranse af birketræets lange grene. Kranse som vi dels hang op herhjemme, og som vi gav til familien. Vi pyntede med bånd og kogler. Derudover kommer vi til at lave juledekorationer sidst i november med grene, kogler, mos og andet pynt fra skoven.

 

Hvordan får du små pauser til dig selv i hverdagen? Og hvad laver du i pauserne?

– Det er vigtigt for mig, at vi får middagshvilet, når lillebror sover. Vi holder 30 min. stilletid.  De allerfleste dage ender det med, at storesøster ser fjernsyn, mens jeg sidder med computer eller telefon og laver ingenting. Det er virkelig tiltrængt med en pause, hvor man ikke skal deltage i noget. En halv time går overraskende hurtigt! Resten af tiden med lillebrors lur bruger storesøster og jeg på at lave noget sammen. Når lillebror vågner, spiser vi eftermiddagsmad sammen, og enten læser vi en bog på legeværelset, eller går direkte ud i haven og leger og venter på, at børnenes far kommer hjem😊.

 

weecare

 

Har du gjort noget for at sikre dig selv og børnene økonomisk, mens du går hjemme? Hvis der nu skulle ske noget med din mand eller evt. en skilsmisse, inden du når ud på arbejdsmarkedet.

– Det økonomiske fylder rigtig meget i beslutningen om, at den ene forælder går hjemme i en periode. 

– Vi blev gift her i sommer. Efter 15 års tænkeperiode😄. Der var rigtig mange grunde til, at vi var klar til at sige ja til hinanden nu, og en af grundende var også det praktiske i at sikre hinanden økonomisk, nu hvor vores tilknytning til arbejdsmarkedet ikke er ligeligt fordelt. Vi arbejder begge hårdt for, at vores lille familie kan have det bedst muligt, men det er kun min mand, der har papirer på sine rettigheder. Som gift er det i øvrigt også muligt at overtage sin ægtefælles personfradrag, hvis den anden part ikke har nogen indtjening og derfor ikke brug for personfradraget. Det tror jeg bliver aktuelt for os i det nye år.

– Derudover er vi ved at få lavet ægtepagt, sådan at vi ved evt. skilsmisse deler den pension, vi hver især har opsparet indtil nu. Altså sådan at jeg er sikret pension for disse år på barsel og hjemme. Desværre er sådan en ægtepagt virkelig dyr at få lavet, næsten 7.000 kr. Det burde ikke være så besværligt og dyrt at sikre hinandens pension, det stiller den forældre, der er hjemmegående i en meget dårlig position ved evt. skilsmisse.

Du kan se det fulde interview med Ditte her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.