Hjemmeunger

Så fik I læsere ordet, og her kan I læse Anna-Marias svar på jeres spørgsmål.

59684859 10156424883548002 8672634114270035968 n

Hvilke lege laver i derhjemme, som begge dine børn synes er sjove?

– Motoriske lege og krea-aktiviteter er ting, som begge børn synes er sjove. Blandt de motoriske lege er fx lege på vores trampolin – ikke så meget hop, for det bliver tit for vildt for den yngste – men løbelege og rollelege. Fx hvor de begge to er biler, der kører rundt og skal en tur forbi tankstationen (som jeg styrer), forbi autolakereren, og hvor de bliver jagtet af politiet (også mig), når de overskrider færdselsreglerne. Den slags lege er de helt vilde med. Ellers bruger de også deres skumrutsjebane og -trappe samt boldbassin i deres fælles lege.

– Blandt krea-aktiviteterne er fx tegne, male, klippe/klistre, lave perler. Og så er madlavning (hvis man kan kalde det for en leg) også noget, som vi kan hygge os med sammen – så længe de har hver deres røreskål, skærebræt osv., er det et hit.

 

Jeg arbejder på at lave en ugeplan at hænge op, og det kunne være spændende at se din.

Mandag: Legeaftale.

Tirsdag: Hyggefisdag. Her er vi hjemme bare mig og børnene. Vi bager kage, hygger i sofaen med dyner og film, spiller spil, tegner, leger, og hvad vi ellers har lyst til.

Onsdag: Spejderhytten med Skovrødderne.

Torsdag: Legeaftale.

Fredag: Tur med Skovrødderne.

IMG 1699 1

 

Hvordan klarede I overgangen fra børnehave til hjemmepasning?

– Overgangen fra børnehave til hjemmepasning var ikke fra den ene dag til den anden – vi trappede ned i tid løbende. Det startede med en ugentlig fridag. Med tiden blev det til flere og flere ugentlige fridage, og til sidst var Theodor kun i børnehave 1-2 gange om ugen. Det var Theodor selv, der efterspurgte at blive meldt ud – efter at han havde fundet ud af, at man som barn faktisk slet ikke behøver at gå i børnehave, men derimod kan blive hjemmepasset, også selvom man er stor. Jeg tror, det var en øjenåbner for ham at møde hjemmepassede børn på hans egen alder.

– Udmeldelse var et samtaleemne, som vi tog op løbende herhjemme. Konklusionen blev, at Theodor hellere ville passes hjemme ligesom Edith.

– Han var rigtig glad for sin børnehave, og det var vi forældre også. Så for os handlede det ikke om, at Theodor blev udmeldt, fordi han ikke trivedes i det miljø. Men om at der var noget, han (og vi) hellere ville end børnehave.

– Han havde afslutning i børnehaven, og så gik vi ellers all-in på hjemmelivet. Theodor tog det helt fint, for han var jo klar over, hvad der foregik, og hvorfor. Han har ikke fortrudt at blive meldt ud af børnehaven – men han har savnet nogle af kammeraterne, så dem ses han med til private legeaftaler, og det fungerer så fint. Børnehaven besøger vi også stadig ind imellem.

Du kan se det fulde interview med Anna-Maria her

Banner piger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *