Hjemmeunger

Så fik I læsere igen ordet, og her kan I læse Kristinas svar på jeres spørgsmål.

Har du tips til bøger/artikler/guides til at lære at skrive fondsansøgninger?

– Jeg er autodidakt, så desværre nej. Jeg har suget til mig af andres erfaringer under mit studie (kandidat i antropologi), hvor alle er vant til at skulle søge midler for at kunne forske. Derudover har jeg gode erfaringer med at ringe og spørge fonden først og prøve at etablere et forhold. Men jeg søger også fonde, som giver afslag, dem er der da helt klart flest af. Fondssøgning er hårdt arbejde, der kræver ofte rigtig mange timer. 

 

Der blev talt om Kristinas jordbærbed: Hvorfor dækker man jorden med fåreuld? Og hvad gør det godt for?

– Om uld og jorddække, læs her i Camilla Plums nyhedsbrev, hvor hun beskriver det🙂.  

– Det handler jo om, at indenfor økologisk havebrug er jorddækning alfa og omega. Bar jord er det mest u-økologiske, der findes, for det findes jo netop ikke i naturen og forstyrrer den naturlige balance på alle mulige måder. Sørger man for at have jorden mellem planterne dækket til med uld, kompost, haveaffald (pas på ukrudt), grønsagsrester, halm eller andet organisk materiale, så gør det jorden blød og lækker og næringsrig, samtidig med at den holder på vandet. Bakterier og krible krable har en fest under jorddækket, og så gør de ikke så meget skade på dine afgrøder. Jeg har scoret uld hos en lokal fåreavler i store, sorte sække. 

 

Her til sidst får I lidt flere lækre billeder fra Kristinas hverdag

kristina15

Ava på snart to år sover stadig middagslur. I dag er det i en meget for lille klapvogn med den nu 25 år gamle voksi-pose, som alle mine 5 børn har brugt. Jeg købte den på dba i 2002, og da havde 3 andre børn allerede haft glæde af den. God kvalitet, må man sige! Nogle gange sover hun hos mig i sofaen, nogle gange i sin seng, nogle gange falder hun i søvn i bilen på vej til eller fra legestue, de stores skole eller vennerne fra legestuen. Efter 30 min. lur i bilen sover hun ikke mere den dag.

kristina16

Ava i hønsehuset – Havehøns. Skøn underholdning og læring – og så er nye kyllinger bare det kæreste❤

kristina17

Gribskov legestue

 Kristina18

Gribskov legestue

Se det fulde interview med Kristina her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *