Kig ind hos Foreningen for hjemmepassede børn, Lejre

Velkommen til Foreningen for hjemmepassede børn i Lejre!

Vi er en ret ny forening i rivende udvikling. Siden generalforsamlingen for 1,5 år siden er vi gået fra 7 medlemmer til 65! Vi mødes fast 3 gange om ugen i hallen og på biblioteket i Hvalsø. Ikke alle kommer hver gang, nogen kigger bare forbi en times tid, andre bliver fra åben til luk, det er helt frit.

Målgruppen er helt eller delvist hjemmepassede børn fra 0-6 år og deres forældre eller andre tætte voksne.

Vores primære formål er at skabe trivsel og glæde og kontinuerlige relationer mellem børnene, samt socialt samvær de voksne imellem. Det er en stor fordel, at de samme børn kan mødes flere gange om ugen.

Det koster 300 kr. årligt at være medlem, halv pris for søskende, gældende fra indmeldelsesdato. Det er muligt at have et par prøvegange.

Vi har forskellige årstidsbestemte fester, ture ud af huset og andre hyggelige aktiviteter. Fx har vi Kreaværkstedet et par gange om måneden, der holder åbent under legestuen, og rytmik afholdt af Lejre Musikskole. I løbet af foråret skal vi på Experimentarium og på Middelaldermarked. I kan finde mere om os her.

Vi har fået lov til at kigge med hos Foreningen for hjemmepassede børn, Lejre.

Hver fredag mødes vi i Hvalsø Hallen fra kl. 9.30. Fredag er blevet helt særlig – flere fædre tager med i legestuen og lægger mange kræfter og kreative tanker i opbygningen af dagens klatrebane.

“Svup Karoline, mavepine, sengen fuld af lopper, mor kan ikke fange dem, for alle sammen hopper” synger vi tit til samlingen i hallen. En træt mor kan indimellem få den tanke, at sangen ikke handler om lopper men ens egne unger, der kan være lige så livlige, som boldene der farer i alle retninger! Efter loppesangen sætter vi os under faldskærmen og synger “Bjørnen sover”. Bagefter vælger børnene andre dyr, og det giver en hyggelig stemning at synge “enhjørningen/mariehønen/delfinen sover i sin lune hule, den er ikke farlig…..”.

Ester læser bog i legestuen på biblioteket, hvor vi er hver mandag. Børnene bliver tit inspireret til at låne ekstra bøger med hjem. En hesteglad pige, Noria, på 4 år, har således lånt hestebøger med hjem både fra billedbøgerne (oplagt), fagbøgerne, ungdomsbøgerne, let-læs bøgerne, tegneserierne og fantasy!

Her inspirerer børnene hinanden til en stille stund. Fra højre sidder Naja, Thora med Brynja og Luna. Vi er glade for samarbejdet med Hvalsø bibliotek, hvor vi er to dage om ugen, mandag og torsdag. Biblioteket sponsorerer endda kaffe! I tidsrummet 9-13 er der fri leg med samling kl. 10.

Fra legestuen i mandags, hvor vi planter en pilehytte på legepladsen udenfor biblioteket. Først skal der graves ud, alle hjælper, børnene med skeer fra skuffen!

Pilen bliver sat i rundkreds en efter en, hytten tager form. Rosamia til venstre rækker målepinden frem, der sikrer, at pilene bliver sat med samme afstand.

Hytten er næsten færdig i formen, og flere voksne er fanget inden i! Vi prøver at binde toppen sammen. Andre har fundet over i sandkassen, som bliver brugt meget. Den grå bygning bagerst i billedet er Hvalsø Hallen (hvor vi er fredage, billede 2 og 3). Lokaliteterne i foreningen ligger heldigvis dejligt tæt på hinanden.

Så er der rejsegilde! Der blev spontant købt ind til en lille fest, bestående af rosiner, æbler og bananer, til alles glæde. Vi nyder, at foråret er på vej, og vi for første gang i år stort set ikke var inde på biblioteket.

Her ses bestyrelsen startende kl. 12 med uret: Sigrid, Iben, Eva T, Eva R, Helle, Tine. Vi er en åben forening med flad struktur, med en levende og tilstedeværende bestyrelse, og engagerede forældre. Vi har pt. 65 medlemmer (børnene er medlemmer).