Arbejde hjemmefra med børn

Har du en iværksætter i maven?

Sådan skaber du en virksomhed med børnene i første række

At være mor med hjemmeunger giver dig en fantastisk følelse af frihed og styrke, som du sikkert aldrig troede muligt. Og har du samtidig en iværksætter i maven, så kan du bruge denne frihed og styrke til at starte din egen selvstændige virksomhed. Vel og mærket uden at skulle forlade matriklen og vigtigst af alt; uden at skulle gå på kompromis med dit behov for at have dine børn tæt på dig i hverdagene.

Hvis du er en af de mødre, der går og pusler med ideen om at starte en eller anden form for virksomhed, samtidig med at dine børn skal komme i første række – ja, så er du ikke alene. Det er der mange andre mødre, der også overvejer. I denne artikel får du 5 tips til, hvad du skal overveje, hvis du drømmer om et liv med børn omkring dig og en selvstændig virksomhed.

Tip 1

Du skal brænde for det

Det allerførste du skal overveje, hvis du drømmer om et liv med egen virksomhed er, at du skal finde noget, som du brænder for. Jeg taler med mange kommende selvstændige kvinder, der gerne vil starte deres egen virksomhed, men bare ikke aner, hvad de vil sælge i virksomheden. Og det er ganske ok at have det sådan i starten. Hvis du har en iværksætter i maven, så er det en god start. Men du skal også have noget, som du brænder for. Du behøver ikke at have en unik ide, men i hvert fald et emne, et felt eller et område, som du er passioneret omkring. Du vil på sigt komme til at tilbringe mange timer på din virksomhed, og det er den vigtigste årsag til, at du skal brænde for det. Derudover vil din begejstring, din passion og din interesse smitte af på dine potentielle kunder, og det er afgørende for din succes som selvstændig.

Tip 2

Du definerer selv din egen succes med virksomheden

Du har sikkert hørt om en masse iværksættere, der på ingen tid bankede en virksomhed på benene og tjente store summer på det. Jeg er sikker på, at de findes disse mennesker. Men jeg er også sikker på, at det ikke har været kønt bag scenen. Utallige søvnløse nætter, mentale op- og nedture og lange arbejdsdage og absolut ingen tid til familielivet. Det er selvfølgelig sat på spidsen, men disse succeshistorier har også en bagside. I hvert fald hvis tid med familien kommer i første række.

Men du kan sagtens selv definere dit succeskriterium for din virksomhedsdrøm. Det kan være, at dit kriterium for at have en succesfuld virksomhed skal være en indtjening på 4000 kr. om måneden. Eller et andet mål for, hvornår du og din virksomhed er succesfuld. Dit succeskriterium er det, du skal holde fast i. Og altså ikke sammenligne dig med andre selvstændige, der blæser derud af på de sociale medier.

Tip 3

Hvor mange timer om dagen vil du investere?

Det betyder også, at du skal være realistisk i forhold til den tid, som du vil og kan lægge i det. Hvornår er det realistisk, at du kan arbejde på din virksomhed? Når børnene er blevet puttet, og der er ro i huset? Vi er mange, der sidder og arbejder på dette tidspunkt i døgnet. Her er ro og fred til at arbejde med din passion. Det kan også være, at du har børn, der stadig sover til middag. Dette kan give dig lidt tid midt på dagen – men vi ved også godt, at børn aldrig sover til middag, når mor har allermest brug for det. Så pas på med at presse for meget arbejde ind i dette tidsrum.

Ligegyldig hvornår på dagen, du vil arbejde, så skal du selvfølgelig passe på dig selv. Du skal passe på med at lade dit arbejde gå ud over nattesøvnen, fordi du kommer for sent i seng. Når du har børn om benene hele dagen, er det vigtigt, at du er udhvilet. Men måske kan du arbejde 3-4 aftener om ugen og på den måde skabe dig nogle faste tidspunkter, hvor du dedikerer din tid til din virksomhed.

Tip 4

Find nogle ligesindede og skab dig et netværk

At starte egen virksomhed op er en individuel rejse. Ligegyldigt om du er mor eller ej. Men som mor med hjemmeunger og drømmen om egen virksomhed kan det være svært at finde ligesindede i din nærmeste omgangskreds. Heldigvis er de sociale medier, blogs og andre online fora nogle glimrende steder at finde netop de mennesker, som kan hjælpe dig med at skabe dig en virksomhed op.

Tip 5

Du er god nok

Det er du. Basta. Jeg hører ofte kvinder sige, at de og deres spirende virksomhed ikke er interessante nok. At det de har at bidrage med ikke er godt nok. Og det er en skam. Fordi du og jeg og alle andre har noget helt unik at byde på. Hver enkelt webshop, tekstforfatter, grafiker eller anden virksomhedsejer er unik og helt anderledes end de andre på markedet – og derfor er der også plads til dig og din virksomhed. Som Steven Pressfield skriver det i The War of Art: Don’t cheat us of your contribution. Give us what you’ve got.

Drømmer du også om at blive selvstændig med børn om benene? Del dine overvejelser med os nedenunder.

Indlægget er skrevet af:

Vibeke Storm-Frandsen

Vibeke Storm-Frandsen

Vibeke Storm-Frandsen har arbejdet med kommunikation og markedsføring siden 2005, været selvstændig siden 2011 og driver i dag virksomheden Bureau by Storm - du kan læse mere om Vibeke her: vibekestorm.dk

Måske vil du også synes om

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *