Hvem er den nye Dame?

Velkommen til Hjemmeunger! Mit navn er Ida, og jeg er kvinden bag dette hjemlige univers. Jeg er født i 1986 og har en baggrund inden for regnskab. I 2010 blev jeg gift med Martin, og sammen blev vi gårdejere, hundeejere og forældre til vores første barn, Samuel, i 2011. Herfra er vores familie vokset med yderligere 5 børn – Bianca i 2014, Gabriel i 2015 og Scarlett, Eleanor og Kendra i 2018. Som en ægte hjemmemor har jeg brugt mange år på at passe på vores børn, hus og hjem, og samtidig udføre alverdens huslige pligter som at sylte, bage, sy og reparere. Men i 2020 besluttede vi at tage skridtet videre og finde en balance mellem familieliv og arbejdsliv. Min mand åbnede en webshop, og jeg begyndte at uddanne mig som børnesundhedsvejleder for at kunne arbejde hjemmefra en dag ud i fremtiden.

 

At være hjemmemor til seks børn er en udfordrende, men også givende opgave, der kræver tålmodighed, organiseringsevner og en konstant strøm af kærlighed. Hver dag bringer nye udfordringer og sjove øjeblikke, fra morgenkaos med at få alle klar til skole til aftenhygge med historiefortælling og godnatkram. At jonglere mellem lektiehjælp, madlavning, og leg kræver en solid struktur og evnen til at bevare roen i kaotiske situationer. Det er en konstant balancegang mellem at opretholde disciplin og samtidig skabe et kærligt og støttende hjemmemiljø. Samtidig er det en fantastisk mulighed for at være tættere på børnenes liv, se dem vokse og udvikle sig, og være en afgørende del af deres daglige oplevelser.

Hjemmemorlivet indebærer også at være fleksibel og åben for at møde hvert enkelt barns individuelle behov – lige netop i dag. Det er en rejse fyldt med udfordringer, grin, tårer og utallige læreoplevelser. Selvom det kan være krævende, er belønningen at se ens børn trives og lære i et kærligt hjemmemiljø, der er skræddersyet til dem. At være hjemmemor til seks børn er en rejse, der former både børnene og mor selv – en rejse jeg ikke ville have været foruden.

Lige rundt om hjørnet starter næste kapitel for mig – jeg kommer ikke til at være fuldtidsmor længere, for i løbet af 2024 starte vores yngste i børnehaveklasse og kommer til at være “ude” fra kl. 8-12 hver dag. Det bliver både spændende og nervepirrende og en kæmpe milepæl for hele familien.

 

Ida Maria Christensen