Hjemmeunger

Udeleg i kulden

Indeholder reklamelinks

Nattefrosten bider, og sandkassen frister ikke så meget, som den gjorde i sommers. Men frisk luft er altså en fantastisk humørbooster, også når det er koldt. Her er 9 ideer til sjov udeleg i vinterkulden for dig og dine hjemmeunger.

1. Dekorer et træ med fuglemad. I kan købe rør med fuglekugler, som er nemme at hænge op, eller lave Jeres egen sjove fuglemad. Prøv fx at smøre en grankugle ind i peanutbutter og rulle den i popcorn, træk Cheerios på en piberenser, eller smør en bolle med kokosolie og dyp den i solsikkekerner eller hakkede nødder. Uhm, siger fuglene – og dit barn vil helt sikkert synes, det er sjovt at lave mad til de små, baskende væsener.

2. Tag en vinter-vandretur. Find en rute i et naturskønt område nær Jer – medbring varm kakao, snacks, kikkert og forstørrelsesglas. Når bladene er faldet ned fra træerne, er det pludselig let at spotte flotte fugle. Frosne blomster og tomme sneglehuse er ekstra fine set gennem et forstørrelsesglas.

3. Gå en tur med lommelygter. Hvis I trænger til at komme ud sidst på eftermiddagen, når solen er gået ned, så lok børnene med på en gåtur med lommelygter. Særligt de 3-6-årige synes, det er fantastisk at lyse ting op med lygten.

4. Saml efterårsblade. De er altid fine til dekoration og kreative projekter – og har du større hjemmeunger, kan de også bruges til matematik ‘undervisning’: Tegn fx. bladenes omrids af på et stykke papir og regn omkredsen ud. I kan også bruge bladene til at lære om grafer: Saml en pose med 10-20 blade i forskellige farver. Tag bladene med ind og sorter dem efter deres farver – fx fire orange, to brune og otte røde. Tegn så en graf over Jeres fund med farveblyanter i samme farver som bladene.

5. Byg et papkassehus i haven. Tomme papkasser – fx fra online dagligvareindkøb – er fantastisk sjove at bygge huse af i haven. To papkasser kan blive til en fin købmandsbod, og har I flere kan I bygge et helt fort.

6. Tag til torvedag eller på marked og tal om, hvordan bodernes udvalg har ændret sig siden i sommers. Hindbær og jordbær er nu afløst af rødkål og græskar – men det er stadig en stor sanseoplevelse at trave rundt på et marked. Større børn kan få deres egen indkøbspose og måske en 20’er at shoppe frit for?

7. Tag sæbebobler med ud. Simpelt og altid sjovt. Lav Jeres egen blanding af 1 dl opvaskemiddel, 2 skefulde glycerin (fra Matas) og 2 liter koldt vand.

8. Hold en bålfest. Inviter venner og legekammerater på besøg en eftermiddag og lav et knitrende bål for at fejre årstidernes skiften. Pep ‘festen’ op med varm kakao, stjernekastere i skumringen og skumfiduser over gløderne.

9. Byg et slagtøjsorkester i haven. Gå i en genbrugsbutik og køb billige, gamle gryder og låg. Bor huller i dem med en boremaskine og hæng dem op i haven. Lad børnene finde pinde og sten, som de kan bruge som trommestikkere. Vupti: Så har I en fin ‘slagtøjs’-samling, der helt sikkert kan lokke ungerne ud på selv de koldeste dage.

Hvordan lokker du dine hjemmeunger med ud i kulden? Del herunder

8 reaktioner

  1. Hej Jane
    Sikke gode input til udelegen i denne kolde tid. Ja det er jo virkelig ikke meget at sandkassen er blevet brugt den sidste måneds tid. Men til gengæld så har blade, kogler og gåture været mere i højkurs. Meeen man kan altså godt se tilbage og savne den nemme og ligetil sommertid. Det er bare skønt!
    Men igen så har vinter også sin charme, hvis det altid var sommer, så ville vi jo formentlig aldrig få brugt vores mange indendørs-aktiviteter.
    Den med slagtøjsorkesteret er da helt ny for mig – sjov ide….

  2. Uh altså – vi har afprøvet lyse-med-lygte-i-mørket-legen. Den var en kæmpe hit, både for stor og små børn…..og så fik farmand lige sat lidt julelys op på buskene samtidig….. super praktisk….De mindste synes det var skønt – og de er kun 2 og 3 år. Min frygt for at de skulle synes at det måske var for uhyggeligt, blev gjort helt til skamme:-)

  3. Jeg er totalt hooked på at prøve lommelygtekegen og tænker at lommelygter ville være fine som kalendergaver, men hvor finder man lige gode børnelommelygter (ikke for store) til rimelige penge? NOgen bud?

  4. Jeg har fundet lommelygter i en god kvalitet til kun 70 kr i Outdoor Sport, mon ikke det er en butikskæde der er over hele landet ? De kan tåle at blive tabt på jorden, da de er til udendørsbrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *