Hjemmeunger

Julen er ved at være ovre og nytår er lige om hjørnet, men har du stadig ikke skilt dig af med resterne fra julen, og er du i gang med at finde på aktiviteter til januar måned? Så genbrug ”juleresterne” og gør januar lidt mere festlig. Her er 6 ideer til en hyggelig januar.

1. Leg ”frisør”. Find al det gavebånd I har liggende fra jul – ”ret det ud” og lav et stort bundt. Bind det fast til en stol i den ene ende, og lad børnene øve deres klippe-egenskaber på gavebåndet. Stil evt. en stor skål under, så alle de små rester ender i skålen i stedet for på gulvet. Man kan også tilføre strimler af gavepapir for at gøre det endnu mere festligt.

2. Lav en indendørs sneboldkamp. Krøl det brugte gavepapir sammen til en masse små bolde. Sørg for at indersiden af gavepapiret, der ofte er hvidt, er yderst, så det ligner rigtige snebolde. Fyld en hel kasse med sneboldene og hold en sneboldkamp i stuen. Børnene vil elske det. Hvis gavepapiret allerede er smidt ud, kan avispapir være en god erstatning.

3. Lav en forhindringsbane med laserstråler. Brug de lange stykker af gavebånd fra julegaverne og tape dem op i jeres gang eller mellem jeres møbler. Sæt både nogle bånd tæt samme, nogen hvor man skal kravle eller helt ned på maven og trække sig forbi de ”farlige laserstråler”. Alt efter barnets alder og din adræthed kan I lave laserstrålebanerne svære eller lette. Forsøg jer frem.

4. Pynt juletræet igen. Er juletræet blevet afpyntet og har mistet alt sit glans. Så genbrug juletræet i haven. Her kan børnene pynte det med legesager såsom skovle, spande, river, små biler osv. Åbne sandkassen og se, hvad der gemmer sig af ”pynt”. Det eneste krav til pynten er, at der skal være hul i, og at det ikke er for tungt til juletræets grene. Hvis juletræsfoden ikke er egnet til udendørs leg, kan en parasolfod eller en plantekrukke i nogen tilfælde bruges.

5. Byg med papkasser. Papkasser er altid gode til leg, og alt efter størrelse kan de bruges til forskellige byggeprojekter. Byg evt. et fort, et tårn, en båd eller en bil. Kun fantasien sætter grænser. De mest farverige legetøjsæsker, som det meste legetøj kommer i, kan også bruges som byggesten til de bedste huler. Har man kun meget få kasser tilbage, kan en hjemmelavet stor terning også være et hit. Lav evt. en terning, der handler om dyr – slå med den og se om I skal hoppe som en kænguru eller sno jer som slanger.

6. Væv med gavebånd. Tag en ovnrest eller lignende og øv finmotorikken ved at væve gavebånd på risten. Sørg for at gavebåndet er langt nok til minimum at komme en gang igennem alle rillerne og skift gerne mellem mange forskellige farver gavebånd.

Har du flere ideer til at gøre januar hyggelig? Så skriv dem i kommentarfeltet nedenunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *