11 ideer til en regnvejrsdag

11 ideer til en regnvejrsdag

Er der udsigt til en regnvejrsdag igen? Er du kørt trætte i LEGO, bagning og vandpytte-hopning? Mangler du inspiration til, hvad I skal lave i dag? Så læs videre. Her kommer 11 forslag til indendørsaktiviteter for de mindste.

1. Lav rullinger. Hvis du ikke ved hvad rullinger er, så vil en hurtig google-søgning vise dig, at det er små figurer lavet af tomme toiletruller.

2. Lav trylledej. Dejen tager kun 5 minutter at lave, og det eneste I skal bruge er mel, salt, vand og lidt olie. Hvidløgspresseren er sjov at lave hår med. Kageruller og udstiksforme højner også oplevelsen. Når figurerne er bagte, kan I dekorere dem med maling, glimmer og små perler.

3. Slæb alle puder, dyner og tæpper ind på stuegulvet, skru op for musikken og leg tumleleg. Byg en forhindringsbane, hop fra pude til pude og slut af med at bygge en hule, hvor I kan ligge ganske stille, mærke åndedrættet og læse en bog eller to. Perfekt nærvær på en regnvejrsdag.

4. Hæld en pose rå kidneybønner i en skål og lad dit barn lege med dem. Det er sjovt at lade fingrene glide gennem dem, og at hælde dem fra skål til skål ved hjælp af skeer og små kopper.

5. Dæk bordet af med en voksdug og find pensler, maling og de store armbevægelser frem. Når værkerne er tørre, kan de lamineres  og bruges som dækkeservietter.

6. Vis dit barn, hvordan man bruger kameraet på din telefon. Det er udfordrende for børn at fange motiverne ind, og du får med garanti en masse spændende vinkler på Jeres hjem, som du ikke selv ville have tænkt på at forevige.

7. Stil barnet på en skammel ved køkkenbordet, hæld kartoffelmel og lidt vand op i en bageplade og giv los. Det bliver stift og fugtigt på en sjov måde og kan underholde en 2-årig meget længe.

8. Leg med vand på badeværelset. Små skåle med vand og lidt frugtfarve er et sikkert hit. Det er sjovt at hælde det frem og tilbage. Kan med fordel foregå i badekarret. Tilsæt et par vandballoner for hyggens skyld.

9. Find en lærerig app Surf rundt og find en app, I ikke har prøvet før.

10. Leg med sugerør: Kom sæbe og vand i et glas og pust løs, så det sprøjter ud med bobler.

11. Hvis alt andet glipper: Put Jer i sofaen med tv, slumretæppe og chokoladekiks – med god samvittighed. Det er afslappende for både mor og barn, og nogle gange er tre afsnit af Thomas Tog præcis, hvad man trænger til – særligt på en grå og silende regnvejrsdag.

Indlægget er skrevet af:

Jane Thoning Callesen

Jane Thoning Callesen

Jane Thoning Callesen er stifteren af Hjemmeunger.dk og drev siden fra 2012-2016. Jane havde en stor passion for at inspirere mødre til at følge deres intuition og mavefornemmelse og med det opstod Hjemmeunger. Hun er uddannet journalist, gift med Jan, og var dengang hjemmegående med 3 børn. Jane er også forfatter til bogen 'En blid start - for dig og dit barn', der udkom på Nyt Nordisk Forlag i juni 2013.

Måske vil du også synes om

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *