fingermaling og aktiviteter til en regnvejrsdag med børn
Leg & læring

11 ideer til en regnvejrsdag

fingermaling og aktiviteter til en regnvejrsdag med børn

Er der udsigt til en regnvejrsdag igen? Er du kørt trætte i LEGO, bagning og vandpytte-hopning? Mangler du inspiration til, hvad I skal lave i dag? Så læs videre. Her kommer 11 forslag til indendørsaktiviteter for de mindste.

1. Lav rullinger. Hvis du ikke ved hvad rullinger er, så vil en hurtig google-søgning vise dig, at det er små figurer lavet af tomme toiletruller.

2. Lav trylledej. Dejen tager kun 5 minutter at lave, og det eneste I skal bruge er mel, salt, vand og lidt olie. Hvidløgspresseren er sjov at lave hår med. Kageruller og udstiksforme højner også oplevelsen. Når figurerne er bagte, kan I dekorere dem med maling, glimmer og små perler.

3. Slæb alle puder, dyner og tæpper ind på stuegulvet, skru op for musikken og leg tumleleg. Byg en forhindringsbane, hop fra pude til pude og slut af med at bygge en hule, hvor I kan ligge ganske stille, mærke åndedrættet og læse en bog eller to. Perfekt nærvær på en regnvejrsdag.

4. Hæld en pose rå kidneybønner i en skål og lad dit barn lege med dem. Det er sjovt at lade fingrene glide gennem dem, og at hælde dem fra skål til skål ved hjælp af skeer og små kopper.

5. Dæk bordet af med en voksdug og find pensler, maling og de store armbevægelser frem. Når værkerne er tørre, kan de lamineres  og bruges som dækkeservietter.

6. Vis dit barn, hvordan man bruger kameraet på din telefon. Det er udfordrende for børn at fange motiverne ind, og du får med garanti en masse spændende vinkler på Jeres hjem, som du ikke selv ville have tænkt på at forevige.

7. Stil barnet på en skammel ved køkkenbordet, hæld kartoffelmel og lidt vand op i en bageplade og giv los. Det bliver stift og fugtigt på en sjov måde og kan underholde en 2-årig meget længe.

8. Leg med vand på badeværelset. Små skåle med vand og lidt frugtfarve er et sikkert hit. Det er sjovt at hælde det frem og tilbage. Kan med fordel foregå i badekarret. Tilsæt et par vandballoner for hyggens skyld.

9. Find en lærerig app Surf rundt og find en app, I ikke har prøvet før.

10. Leg med sugerør: Kom sæbe og vand i et glas og pust løs, så det sprøjter ud med bobler.

11. Hvis alt andet glipper: Put Jer i sofaen med tv, slumretæppe og chokoladekiks – med god samvittighed. Det er afslappende for både mor og barn, og nogle gange er tre afsnit af Thomas Tog præcis, hvad man trænger til – særligt på en grå og silende regnvejrsdag.

Hej - jeg hedder Jane, og det er mig, der er damen bag hjemmeunger.dk. Det er min passion at inspirere mødre til at følge deres intuition og mavefornemmelse. Jeg er uddannet journalist, gift med Jan, hjemmegående mor til Max på fire, Anna på to og en lillebror fra januar 2014. Og så er jeg forfatter til bogen 'En blid start - for dig og dit barn', der udkom på Nyt Nordisk Forlag i juni 2013.

4 kommentarer

  • Marie

    Sikke mange gode idéer – tak for inspirationen 🙂 Til de lidt større børn kan jeg anbefale ‘skole-leg’. Min datter elsker det! Jeg har lavet et hæfte til hende med blanke sider. Heri laver jeg ‘opgaver’ til hende: Tegn et menneske færdigt, skriv bogstaver, farvelæg blomsterne osv. Et sikkert hit!

    • Jane Thoning Callesen

      Fantastisk ide – det vil jeg straks lave til min 3,5-årige, som netop nu er meget fascineret af bogstaver. Tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.